Over mij

Van vermoeide naar energieke moeder!

 

Stiekem keek ik er best een beetje naar uit.. het moment dat ook de jongsten op de basisschool waren begonnen. Natuurlijk stroomden er ook tranen en had ik een weemoedig gevoel, omdat deze bijzondere tijd nu écht voorbij was.

Maar tegelijkertijd voelde ik in de periode ernaartoe ook een beetje euforie. Ik had eindelijk meer tijd voor mezelf. Ik hoefde niet meer de hele dag aan te staan, alleen maar druk te zijn met hapjes, papjes, sapjes en de was. Kon ik eindelijk eens dingen doen die ík graag wilde. De tijd, mijn tijd weer vullen met dingen waar ik blij van werd en energie van kreeg; sporten, afspreken met vriendinnen en mezelf verder ontwikkelen.

Maar de dagen vlogen voorbij. Ingevuld met wat eigenlijk? Tegen de tijd dat de laatste wasmand opgeruimd was, wilde ik het liefst met Netflix en een dekentje op de bank of al weer naar bed..

Vermoeid en futloos…

Niks extra sporten, een boek lezen of afspreken met een vriendin. En al helemaal niet om meer uren te gaan werken, hoe dan?

Ik kwam regelmatig bij de huisarts, vaker dan in alle jaren daarvoor bij elkaar. Vermoeidheid, slechte nachten, vage klachten, pijntjes die kwamen en gingen.. bloedonderzoek leverde niets op, maar dit was toch niet normaal?

Ik verlangde er zo naar om er vol energie tegenaan te gaan! Plezier te maken met de kinderen, leuke dingen te doen en mijn energie te steken in de ontwikkelingen op mijn werk. Maar in plaats daarvan sleepte ik mezelf door de dag heen en kwam er niets van mijn ideeën terecht…  

:

vol energie genieten

Mijn weg naar meer energie

Dit moest anders en kon anders! Ik was het zo zat om me zo te voelen en dacht ‘als ik wil dat er wat gaat veranderen, moet ik zelf andere stappen gaan zetten’. Ik ben opleidingen en cursussen gaan volgen en toen dacht ik echt; ‘had ik dit maar eerder geweten’.

Stap voor stap ben ik de dingen gaan toepassen en dat heeft me zoveel energie, een helder hoofd en een goed functionerend lichaam gegeven! Goed voor mezelf zorgen is niet moeilijk of tijdrovend, maar wel enorm helpend.

Ik start de dag fit en sta met zoveel meer energie op. Ik heb plezier met de kinderen, de sfeer in huis is zoveel fijner. Ik heb een mooie ontwikkeling gemaakt in mijn werk; ben heel productief en draag daardoor ook financieel meer bij. Fotoalbums zijn af, de to-do-lijstjes heb ik bijgewerkt en mijn vriendschappen hebben een boost gekregen. Ik geniet weer vol energie van het leven!

moe en futloos

Vrouwen denken vaak; ‘het hoort erbij’ of ‘het is een fase’, ‘anderen doen het ook'

dan moet ik het ook kunnen’ Nee, nee en nee! Neem je klachten, gevoelens en gedachten serieus. Je hebt al jaren alles gegeven aan je kinderen, je partner, je werkgever. Terwijl je lichamelijk topprestaties heeft geleverd; zwanger zijn, bevallen en je waarschijnlijk ook nog borstvoeding hebt gegeven. Hersteltijd was er nauwelijks, want ja; gebroken nachten, continu aan staan en zorgen voor, gaan ten koste van momenten voor jezelf. Je cijferde jezelf weg, werk en vriendschappen kwamen op een 2e plaats .

Als de kinderen op school zitten, hebben ze vaak het ideaal om er weer vol voor te willen gaan. Maar hun lichaam en brein, denken daar toch anders over. Jarenlang veel geven, slechte nachten en onvoldoende zelfzorg hebben hun sporen nagelaten. Door de juiste aanpassingen op het gebied van voeding en leefstijl in het juiste tempo, kunnen we ervoor zorgen dat vermoeidheid verdwijnt, de slaap verbeterd en jouw energie weer toeneemt. Dat zou toch heerlijk zijn? Meer energie, een helder hoofd en weer volop genieten!

Ik wil meer energie

In mijn nieuwste ebook lees je 3 tips die je meteen toe kunt passen voor meer energie!
Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we wat ik voor jou kan betekenen en ontvang je meteen praktische tips
Wil je persoonlijke begeleiding van mij om van jou weer een energieke moeder te maken?
Lees hier meer over mijn begeleiding

Als je me zou kennen zou je weten dat:

leefstijl coach voor meer energie, vrouwen, hormooncoach, hormoonexpert

Mijn naam is Femke 

Ik ben leefstijl coach, oprichter Fem-Vitaal en verloskundige

Waar heb ik mijn kennis vandaan?

energie en focus
  • Academie verloskunde 
  • Verloskundige (van 2003 tot 2021, nu niet meer praktiserend)
  • Master OERsterk gezondheidscoach opleiding ( level 1,2 & 3)
  • Opleiding Orthomoleculaire therapie 
  • Opleiding Heart Math Coach 
  • Opleiding ACT
  • Opleiding NLP
  • Opleiding Mind Eye Power 
  • Nascholing op het gebied van zwangerschap, voeding, het brein, supplementen, vrouwengezondheid, darmklachten, slaap, overgang en hormonen   

Vol energie is het leven zoveel leuker!!

Daarom ben ik Fem-Vitaal gestart:

Na 18 jaar gewerkt te hebben als verloskundige was de combinatie van een zeer  onregelmatig leven met een zoon en meisjes 2ling in 2 jaar tijd, voor mij niet meer in harmonie. Zowel in het mijn werk als privé wilde ik er continu voor de volle 100% zijn, dat bleek geen haalbare situatie. Met pijn in mijn hart heb ik mijn werk als verloskundige beëindigd. 18 jaar heb ik met veel plezier zwangere vrouwen, bevallingen  en kraamvrouwen begeleid. Zo bijzonder om de transformatie van vrouw naar moeder te zien, om bij  zoveel speciale momenten aanwezig te mogen zijn. Om jonge moeders van tips en adviezen te voorzien. Dat wilde ik blijven doen, maar dan in een regelmatig leven.

Dat is gelukt! Na twee jaar veel studeren en ontzettend interessante nieuwe dinge te leren is Fem-Vitaal ontstaan. Mijn coachingspraktijk waarin ik vrouwen begeleid naar meer energie. Ik help vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen, moeders, vrouwen met overgangsklachten. Wat er bij al deze vrouwen speelt zijn hormonale veranderingen. Door allerlei oorzaken gaat dit vaak niet zoals het moet en zorgt dit voor verschillende klachten.

Vermoeidheid, darmproblemen, geen helder hoofd hebben, stemmingswisselingen, problemen met de menstruele cyclus en tal van vage klachten zijn het gevolg.

In mijn coaching kijk wat hiervan de oorzaak is en hoe we de hormonen weer op orde kunnen krijgen. Dit kan op verschillende manieren en stem ik af op én met jou! 

Gratis e-book
Wil jij alvast lezen wat jij kunt doen voor meer energie?'

klik dan hieronder voor mijn 'energizers'!

Contactformulier

Wacht! Dit wil je niet missen..

Wil jij van mij tips en inspiratie ontvangen, zodat jij meer energie hebt? Jouw hormonen weer in balans zijn? Jij weer geniet?

Vul je naam en email in en ik zal met mijn mails praktische informatie met je delen, waar jij meteen mee aan de slag kunt! 

Wil jij weten of ik jou kan helpen? Laat dan zeker jouw gegevens achter en dan spreken we elkaar snel!

leefstijl coach voor meer energie, vrouwen, hormooncoach, hormoonexpert
Ik ben Femke, leefstijl coach voor vrouwen, verloskundige en moeder

STEL HIER JOUW VRAAG:

Wil jij graag kennis met mij maken of heb je een andere vraag? 

Laat hieronder jouw gegevens achter en ik neem contact met je op!

BLOGS zwangerschap